In de tv-serie Zaai groeide postbode Siemen uit tot een echte held. Al vrij snel was iedereen bekend met de twee plattelandsmeisjes uit Zaai, maar vooral met postbode Siemen. Irma en Ingrid brachten hele dagen door op het hekje terwijl de postbode een bezoekje kwam brengen. Ben je zelf ook fan van de show? Je leest hier alles over postbode Siemen. 

Wie is postbode Siemen?

Postbode Siemen was een hardwerkende man uit de tv-serie Zaai. Hij had nooit tijd omdat hij altijd druk was met het bezorgen van de post. Toch stopte hij altijd bij Irma en Ingrid om een praatje te maken. Daarbij was hij echt altijd vrolijk. De meiden vroegen hem als hij langs kwam altijd een tip om iets te doen. De meiden verveelden zich meestal en spraken in een dialect dat veel voorkomt op Terschelling. De beroemde zin die de dames altijd uitspraken was: Postbode Siemen, wij vervelen ons wij twee. Dus jij moet wat verzinnen. Daarop antwoorde de postbode altijd met de beroemde woorden: Maar ik heb geen tijd, ik moet warken, dáárom. Dit beroemde zinnetje ga je na het zien van de serie echt nooit meer vergeten. Je jeugd was vroeger echt niet compleet zonder een aflevering van Zaai gezien te hebben. 

Wie speelt postbode Siemen?

Postbode Siemen wordt gespeeld door de Nederlandse acteur Joep Onderdelinden. Als acteur speelt hij voornamelijk in theaterproducties. Jaarlijks staat hij in de meest uiteenlopende theaterprojecten. Van 1998 tot 2003 kwam hij op televisie als postbode Siemen. Bij het grote publiek is hij voornamelijk bekend door deze rol. Hij speelt overigens ook elk jaar een piet in het Sinterklaasjournaal. Verder speelt hij regelmatig in kinderseries en is hij presentator van kinderprogramma’s. De kans is dus groot dat je hm ook nog buiten Zaai op de televisie tegenkomt. Zo presenteerde hij De dokter van Bart en Tegen de Klok.