De afgelopen eeuwen zijn er veel mysterieuze gebeurtenissen geweest die maar niet te verantwoorden zijn. Waarom springen honden van dezelfde plek vanaf een brug? En waarom gaan negen bergbeklimmers zomaar naakt door de bergen heen met -25 graden? Je leest hier meer over vijf grote onopgeloste mysteries. 

De Zodiac Killer

Er heerste erge angst in Noord-Californië eind jaren 60. De seriemoordenaar ‘de Zodiac Killer’ had zijn hoofd naar het vermoorden van koppels. De politie vond zeven slachtoffers van de moordenaar. Allemaal zouden ze zijn beschoten. Vijf van de zeven mensen hebben het daarbij niet overleefd. Maar de Zodiac Killer beweerde dat hij 37 moorden zou hebben gepleegd. Dat schrijft hij in een brief die hij naar de krant stuurde. Hoewel de politie wel een verdachtenlijstje heeft, is nooit de echte dader gevonden. Degene die het meest werd verdacht, Gary Francis Poste, is in 1992 overleden. Hij zou dezelfde littekens hebben gehad als op de compositietekeningen en de politie zou meerdere bewijzen hebben gehad die erop wijzen dat hij de dader zou zijn.

Dyatlov Pass-mysterie

Het Oeralgebergte, 2 februari 1959. In deze nacht vond het mysterieuze ongeluk plaats waarbij negen bergbeklimmers om het leven kwamen. Eén van de mensen werd aangetroffen met een afgesneden tong en nog twee anderen zonder ogen. Ook werd een groot deel van de bergbeklimmers bijna naakt gevonden en ook hadden ze geen schoenen en sokken aan. Gezien de weersomstandigheden, sneeuw en -25 graden: een bizarre waarneming. Nog een rare situatie is dat de tent vanuit de binnenkant is opengesneden. Vanaf hun tent leidden voetstappen naar de locatie waar de negen mensen levenloos zijn gevonden. Nooit is de zaak opgelost en het zal voor altijd een geheim blijven. 

De Overtoun-brug

Deze zogenaamde ‘zelfmoordbrug voor honden’ is al sinds de jaren 60 een groot mysterie. Honden die allemaal vanaf precies dezelfde plek van de brug afspreken. Is het toeval? Dat zal toch niet als het aantal hondenzelfmoorden tot in de tientallen oploopt. Rustige en loyale honden veranderen in losgebroken beesten en rennen naar de stenen muur waar ze in vervolg van de 15 meter hoge brug springen en in de afgrond vallen. Er is zelfs een bordje aan het begin van de brug geplaatst waarop wordt gevraagd om je hond kort aan de lijn te houden. Er moet hier toch wel echt wat raars aan de hand zijn.

Jack The Ripper

Eén van de bekendste seriemoordenaars ooit was ‘Jack The Ripper’. Voor een lange tijd had hij geen identiteit, maar in 2014 is hij toch echt ontmaskerd. Aaron Kosminski, oftewel Jack The Ripper, nam in 1888 van vijf prostituees het leven door ze gruwelijk te vermoorden. Een aantal werd aangetroffen met een doorgesneden keel, anderen weer met verwijderde organen. Hij zocht de aandacht in de media door brieven te schrijven naar bijvoorbeeld de beveiliger in de buurt waar de moorden plaatsvonden. Hij stuurde de brief, nu bekend als de ‘From-Hell-brief’, op samen met een deel van de nier van een van de slachtoffers. Door nieuwe DNA-onderzoeken werd de dader alsnog ruim 125 jaar later gevonden.

De Bermudadriehoek

Een driehoek op zee waar vliegtuigen en schepen verdwijnen op een mysterieuze manier. Deze driehoek, beter bekend als de Bermudadriehoek, houdt al jaren onderzoekers bezig. Het zou de plek moeten zijn waar duistere krachten aanwezig zijn. De Bermudadriehoek bestaat uit het stukje oceaan tussen Miami, Puerto Rico en Bermuda die samen een driehoek vormen. Vroeger was het onduidelijk hoe de schepen verdwenen, maar tegenwoordig zijn er theorieën dat de verdwijningen komen door het stormachtige weer op zee. Ook zou er een theorie zijn dat er aliens rond zouden vliegen. Het is nog steeds niet duidelijk wat er gebeurd is met de verdwenen voertuigen. Het zal altijd een mysterie blijven.