In de jaren 80 ontstond er een ware rage onder kinderen. Het maken van smurfensnot was een waar fenomeen. De rage met ranzigheid ging zelfs nog tot diep in de jaren 90 door. De kans is groot dat je vroeger als kind ook weleens smurfensnot gemaakt hebt. Gelukkig is smurfensnot echt van alle tijden. Je kan dit plakkerige goedje dus nog steeds maken en lekker mee spelen. Het fijne van smurfensnot is dat je het in een zakje kon doen en het lekker zacht was om in te knijpen. Ben je benieuwd hoe je smurfensnot maakt? Wij leggen je hier uit hoe je smurfensnot kan maken.

Smurfensnot maken met een paar ingrediënten

Smurfensnot maken is niet heel lastig. Je hebt een doorzichtig plastic zakje, wasmiddel, shampoo en water nodig. Voor een doorzichtig zakje kan je bijvoorbeeld een boterhamzakje gebruiken. Pak eerst het zakje en giet hier wat gekleurd wasmiddel in. Onze ervaring is vooral vanwege de kleur uitstekend met Dreft. Doe hier een paar eetlepels water bij. Vul nu het zakje aan met shampoo of een conditioner. De hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid smurfensnot die je wil maken. Maak nu het zakje dicht en kneed het smurfensnot in het zakje. Je zakje met smurfensnot is nu helemaal af.

Experimenteren met kleuren

Ben je niet zo’n fan van de groene kleur? Gelukkig verkopen ze wasmiddel in verschillende kleuren in de supermarkt. Door een andere kleur mee naar huis te nemen kan je smurfensnot in verschillende kleuren maken. Echt smurfensnot hoort bijvoorbeeld blauw te zijn, maar groen deed het ook altijd goed. De kans is groot dat de kinderen van deze generatie opnieuw onder de indruk zijn van een zakje smurfensnot. Voor veel ouders zal het goedje ook heel herkenbaar zijn. Ze hebben er als kind tenslotte zelf ook mee gespeelt.