Ben je constant moe, heb je weinig energie en heb je het weekend nodig om weer bij te tanken na een drukke werkweek? Dan ben je aan vakantie toe. Je hoeft hier echt niet al je vakantiedagen voor op te nemen. Integendeel zelfs. Een paar dagen weg zorgt er vaak voor dat je meer ontspannen terug komt dan een aantal weken. En wanneer je het een beetje goed inplant kun je zelfs meerdere keren per jaar kort op vakantie gaan zonder dat je veel vakantiedagen hieraan kwijt bent.

Ontspannen in een andere omgeving

Alleen al verandering van omgeving kan ervoor zorgen dat je een lekker ontspannen gevoel ervaart. Je moet even helemaal niets en kan de dagelijkse beslommeringen achter je laten. Wanneer je volledig wilt relaxen kun je kiezen voor een wellness-vakantie. Onderga heerlijke massages, werk het luie zweet eruit in de sauna en bubbel er op los in de jacuzzi. Natuurlijk hoort daar lekker eten en drinken bij waarna je in het wellness-hotel met een ‘rozig’ gevoel onder het dekbed kruipt.

Maar ontspannen kan je ook tijdens een sportieve trip. Zoek een leuke wandelroute uit zoals het Pieterpad en overnacht onderweg in een hotel of bed & breakfast. Zo’n soort minivakantie is ook leuk om met een hele groep te ondernemen. Ook al is het geen stralend weer, toch is het samen wandelen een prettige manier om te ontspannen. Laat voor de gelegenheid paraplus bedrukken die van pas komen bij een regenbui. Nemen jullie eten en drinken voor onderweg mee? Laat ook dan opvouwbare tasjes bedrukken. Altijd handig omdat ze maar weinig ruimte in beslag nemen.

Zoek de zon op

Word je helemaal gelukkig van zon, zee en strand? Dan zijn er genoeg vakantietripjes te vinden. Vooral tijdens de wintermaanden kan een lang weekend naar Turkije of Gran Canaria je goed doen. Lekker luieren op het strand, een mooi kleurtje opdoen en genieten van een zalige cocktail zorgen ervoor dat je de batterij weer goed op kan laden. Wanneer je goed zoekt hoeft zo’n korte zonvakantie je helemaal niet veel te kosten, vooral als je last-minute boekt.

Reizen met het openbaar vervoer

Wil je een beetje groen reizen? Dan kun je prima uitstapjes maken met het openbaar vervoer. Een treinreisje naar Wenen om de stad te verkennen of met de bus naar Groningen om daar een paar dagen rond te dolen. Op het moment dat je in de trein of bus stapt ervaar je dat ontspannen vakantiegevoel. Onderweg kom je vaak aan de praat met allerlei leuke mensen of kun je eindelijk eens naar die mooie podcast luisteren.

Naar de camping

Tot slot nog een laatste korte vakantietip. Huur voor een paar dagen een caravan of ingerichte tent op een camping. Dat hoeft echt niet ver van je huis te zijn. Ook al ga je maar 3 dagen, voor je gevoel lijkt het wel alsof je 2 weken hebt gekampeerd op de gezellige camping. Houd na terugkomst dat positieve vakantiegevoel nog even vast en je kan er weer een tijdje tegenaan!