Als we het hebben over krullend haar, dan hebben we het over prachtige krullen die een unieke uitstraling geven. Om je krullen er op hun best uit te laten zien en ze goed te behouden, zijn er een paar belangrijke punten om in gedachten te houden. In deze tekst zullen we alles bespreken wat je moet weten over krullend haar, evenals enkele handige tips om je krullen te verzorgen en te behouden!

Maak gebruik van de juiste shampoo en conditioner

Krullend haar heeft de neiging om van nature droger te zijn dan steil haar. Dit komt doordat de natuurlijke oliën van de hoofdhuid moeilijker langs de krullen kunnen glijden vanwege de gekrulde structuur. Daarom is hydratatie enorm belangrijk! Begin bijvoorbeeld met een milde, sulfaatvrije shampoo die het haar niet uitdroogt. Vervolg met een voedende conditioner die helpt om vocht in het haar vast te houden. En overweeg ook om regelmatig diepe conditionering behandelingen te gebruiken om je krullen extra hydratatie te geven.

Was je haren niet te vaak

Een andere belangrijke tip is om je krullen niet te vaak te wassen. Het dagelijks wassen van krullend haar kan het uitdrogen en de natuurlijke oliën wegnemen die het nodig heeft. Probeer in plaats daarvan je haar om de paar dagen te wassen, zodat het zijn natuurlijke oliën kan behouden en gezonder blijft. Tussen de wasbeurten door kun je gebruik maken van bijvoorbeeld verfrissende sprays of droogshampoos die speciaal zijn ontworpen voor krullend haar om je haar op te frissen zonder het te hoeven wassen.

Gebruik de juiste technieken

Het stylen van krullend haar kan soms lastig zijn, maar met de juiste technieken kun je prachtige, veerkrachtige krullen creëren. Begin met het aanbrengen van een leave-in conditioner of een speciale krullen crème op vochtig haar om het te verzachten en te definiëren. 

Verdeel je haar in secties en gebruik een kam met wijde tanden of je vingers om je krullen voorzichtig te ontwarren. Om extra definitie te creëren, kun je een krulversterkende gel of mousse aanbrengen van bijvoorbeeld KMS Curl Up. Daarna je haar kneden of scrunchen om de krullen te activeren. Laat je haar natuurlijk drogen of gebruik een diffuser. Zo kun je bijvoorbeeld een Babyliss krulfohn kopen om het proces te versnellen en pluis te verminderen.

Blijf van de borstel af

Om je krullen gedurende de dag te behouden, vermijd overmatig aanraken of borstelen. Krullen hebben de neiging om te reageren op manipulatie door pluizig te worden en hun vorm te verliezen. Gebruik in plaats daarvan je vingers om je krullen voorzichtig op te fluffen of te herstellen. Als je krullen er dof uitzien, kun je een kleine hoeveelheid anti-frizz serum of olie op je handpalmen verdelen en over je krullen strijken om ze glans en definitie te geven.

Naast de juiste verzorging en styling is het ook belangrijk om regelmatig je haarpunten te laten knippen. Door regelmatig te trimmen, kunnen gespleten haarpunten worden verwijderd en kan het haar gezonder groeien. Dit helpt ook om je krullen er veerkrachtiger en minder pluizig uit te laten zien.