Studententijd, de leukste tijd die er is. Je verlaat het huis van je ouders en gaat op jezelf wonen. Het zoeken naar een leuke kamer in jouw studentenstad is niet altijd even makkelijk. Heb je al een leuke plek gevonden? Dan is het tijd om je kamer in te richten! Wij hebben hier 4 tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Inspiratie opdoen

Voordat het tijd is voor je kamer in te richten, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Zo kan je in tijdschriften gaan bladeren en het internet afstruinen, zoekend naar wat je zeker weten in jouw kamer wilt. Zorg ook dat je van tevoren een plattegrond met de juiste afmetingen maakt, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Tip 2: Benutten van de ruimte

Een gemiddelde studentenkamer is niet zo groot, richt je kamer dan zo efficiƫnt mogelijk in. Het aanschaffen van een hoogslaper kan je veel ruimte schelen, je kan hier namelijk een bureau onder plaatsen en hier thuiswerken. Ook het ophangen van houten planken zorgt voor meer ruimte in je studentkamer.

Tip 3: Goede nachtrust

Na een lange dag studeren of een avondje stappen, wil je als student goed kunnen slapen. Een paar dingen kunnen goed helpen voor een goede nachtrust, zoals het aanschaffen van raamdecoratie. Om rekening te houden met je studentbudget is het fijn dat je jouw raamdecoratie op maat voor een leuke prijs kunt aanschaffen. Rolgordijnen verduisterend zijn een voordelige keuze. Kies dan gelijk voor een verduisterende stof, dan kan je genieten van een donkere kamer.

Tip 4: Durf te vragen

Als student groeit het geld niet op je rug. Toch kan je voor een prima budget je kamer inrichten. Vaak hebben mensen in jouw omgeving nog wel een spullen staan waar ze van af moeten. Dit kan bijvoorbeeld een gebruikte kast of een bank zijn. Vaak kan je deze voor een prikkie overnemen of zelfs helemaal voor niets. Dit scheelt natuurlijk een heleboel, dan wanneer je deze voor het volle pond moet aanschaffen.

Kamer af? Studeren maar!