Wanneer je ervoor kiest om een website te laten maken door een professionele websitebouwer, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. De droomwebsite die jij voor ogen hebt moet natuurlijk werkelijkheid worden en een goede websitebouwer kan jou daarbij helpen. Hieronder zetten wij vier zaken op een rij waar je op kunt letten bij het kiezen van een webbouwer.

1. Heb een plan

Wil je een webshop laten maken? Dat is een slim idee. Maar voordat je op zoek gaat naar een websitebouwer is het belangrijk om een plan te hebben. Hoe moet jouw site eruit komen te zien en voor welke doelgroep is deze bestemd? De websitebouwer moet immers weten wat jouw doelen zijn, anders kan hij of zij niet aan de slag. Bedenk daarom van tevoren wat jij precies wil laten zien op jouw website en zorg ervoor dat de plannen goed uitgewerkt zijn. Zo ontstaan er geen verwarringen.

2. Goede communicatie

Om voort te borduren op de verwarringen: dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Het is belangrijk dat de communicatie tussen jou en de webbouwer goed zit. Een webbouwer moet zich namelijk houden aan de eisen jij stelt. Luistert deze webbouwer hier niet goed naar, dan krijg jij jouw droomwebsite niet. Dat maakt een webbouwer niet meteen slecht, maar het zegt wel iets over de webbouwer. De webbouwer trekt namelijk zijn of haar eigen plan zonder jou hierin te betrekken. 

3. Lees reviews 

Er zijn duizenden webbouwers beschikbaar, maar een website laten maken moet wel op een betrouwbare manier gebeuren. Hierdoor is het lastig om tussen al die webbouwers de goede te vinden, wellicht zie je door de bomen het bos niet meer. Om de betrouwbaarheid te achterhalen van een webbouwer kun je reviews lezen. In de reviews lees je de ervaringen van andere klanten waardoor je een goed beeld krijgt van de webbouwer. Waarschijnlijk is hierdoor de keuze ook een stuk sneller gemaakt.

4. Check het opgeleverde werk

Om te zien of het werk van de webbouwer jou aanstaat, kun je eerder opgeleverd werk van de webbouwer bekijken. Vaak heeft een webbouwer een portfolio beschikbaar gesteld die je als klant kan bekijken. Je kunt ten eerste kijken naar het design, maar ook naar de kwaliteit van de website. Laadt de website snel, bevindt de site zich in een beveiligde omgeving en ziet de site er ook goed uit op mobiel? Ook kun je achterhalen van welk contentmanagementsysteem de webbouwer gebruikmaakt.